דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 38 גרם למנה\יחידה (כ- 40 פחזניות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פחזניות במילוי פטריות ברוטב בשמל
פחזניות מקוריות
  • הכנת הפחזניות:
  • 1 מחממים את התנור על 180 מעלות ומכינים מבעוד מועד תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 2 מכניסים לסיר את החלב, הסוכר, החמאה והמלח.
  • 3 מרתיחים את הכל על הגז עד להמסת כלל החומרים ועד לכך שהחלב רותח. אין צורך להביא את הבלילה לבעבוע.
  • 4 בשלב הזה מוסיפים את הקמח בבת אחת וכף בזיליקום יבשה, ומערבבים עד לקבלת עיסה מאסיבית. התהליך מתרחש די במהרה.
  • 5 מכבים את האש ומעבירים את תוכן הסיר למיקסר, מפעילים את המיקסר על נמוך ומוסיפים ביצה אחר ביצה, כל אחת תיטמע בנפרד (סה"כ 4 ביצים). אין לקרר את העיסה קודם, אלא לעבוד איתה כשהיא עודנה חמה.
  • 6 מעבירים את העיסה לשק זילוף ויוצרים את הפחזניות בכל צורה שרוצים - עיגול, פס וכו`.
  • 7 מברישים בביצה ולפזר מעט גבינת פרמזן מלמעלה (50 גרם).
  • 8 אופים במשך 20-30 דקות עד להזהבה מלאה.
  • 9 אין לפתוח את התנור בזמן האפייה. אין להוציא לפני הזמן.
  • הכנת המילוי:
  • 1 חותכים את פטריות השמפיניון והפורטבלו לפרוסות, ומסירים את תחתית השי-מאג`י ומשאירים אותן שלמות.
  • 2 קוצצים את הבצל.
  • 3 מטגנים במחבת את הבצל בחמאה עד שיהפוך לשקוף ומוסיפים את כל סוגי הפטריות, גם אותן מטגנים.
  • 4 מתבלים במלח, פלפל שחור ומשיה טחונה.
  • 5 לאחר מכן מוסיפים 3 כפות קמח ומערבבים.
  • 6 תוך כדי ערבוב מוסיפים את היין הלבן והחלב.
  • 7 מבשלים יחד כ- 2 דקות ומוסיפים את הפרמזן.
  • 8 מורידים מהאש.
  • 9 ממלאים את הפחזניות לאחר שהתקררו בתערובת הפטריות לפי הטעם האישי (ממולץ במידה של כף לפחזנית).
  • 10 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את המשייה הטחונה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 37.7% 21.9% 38.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב