דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 1.03 ק"ג למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל גרונות הודו עם גרגירי חומוס
ארוחה שלא מוותרים עליה בחורף
  • הכנת גרונות ההודו:
  • 1 בסיר גדול מוסיפים את השמן והבצלים ומזהיבים, מוסיפים את התבלינים פרט למלח, וממשיכים לערבב היטב כדקה (תהליך פתיחת התבלינים).
  • 2 מוסיפים את גרונות ההודו ומשחימים היטב (תהליך סגירה).
  • 3 מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, המים והמלח, ומביאים לרתיחה.
  • 4 מנמיכים ומבשלים על מקור חום נמוך, עד לריכוך מלא של גרונות ההודו (כשלוש שעות לערך. בסיר לחץ כשעה).
  • הכנת פירה תפוחי האדמה:
  • 1 מרתיחים יחד את תפוחי האדמה, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי, עד לריכוך מלא.
  • 2 מצננים מעט, מועכים היטב תוך זילוף שמן זית איטי, עד לקבלת מרקם קרם (במעבד מזון או באופן ידני).
  • 3 מתבלים ומגישים חם.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הגרונות מגיעים מפורקים לחתיכות - יוצא כ- 2-3 חתיכות לכל סועד. בקשו מהקצב רק את גרונות ההודו השמנמנים ומלאי הבשר (מחירם זול יחסית והם עשירים בחלבון ובברזל). אם הגרונות כחושים ונראים כמו גרונות עוף - עדיף לפסוח על המתכון. ניתן לשדך כמעט לכל פחמימה, אורז או לחם אהוב, אבל הכי טוב זה על קרם תפוחי אדמה - ממש comfort food.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 14.8% 37.9% 39.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב