דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 348 גרם למנה\יחידה (ל- 4-6 סועדים)

  • חזה העוף
  • חזה עוף - 2 יחידות - סה"כ (870 גרם)
    4 חזות מ- 2 פרפרים
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לצריבת חזה העוף
  • סילאן - כף (22 גרם)
  • גרידת לימון - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • תערובת הירקות ואגוזי המלך
  • בצל שאלוט - 4 גדלים ממוצעים - סה"כ (80 גרם)
    קלופים ופרוסים לחצי ירח
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות שמפיניון
  • שום - 3 שיניים
    פרוסות
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    קלופים ופרוסים דק לחצי ירח
  • אגוזי מלך -  אריזות ניילון - סה"כ (150 גרם)
    קלויים
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • גרידת לימון - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
  • סילאן - 3 כפות - סה"כ (66 גרם)
  • בצל ירוק - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (50 גרם)
    קצוץ - לשמור קצת לסוף
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לזילוף מעל

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חזה עוף ואגוזי מלך
חזה עוף צרוב ואפוי עם אגוזי מלך
  • 1 במחבת כבדה יוצקים את שמן הזית וצורבים את חזות העוף משני הצדדים.
  • 2 מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט, מברישים את חזות העוף במעט סילאן, מפזרים גרידת הלימון, מוסיפים מלח ופלפל שחור, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 8-10 דקות.
  • 3 בזמן הזה באותה מחבת מטגנים את הבצל והפטריות, ומוסיפים את השום ואת הגזר.
  • 4 מערבבים ומוסיפים את אגוזי המלך הקלויים, ממליחים ומפלפלים.
  • 5 מערבבים היטב ומוסיפים את גרידת הלימון והסילאן, מערבבים היטב ומבשלים כ- 5 דקות.
  • 6 מוסיפים את הבצל הירוק (שומרים קצת בצד להגשה), מערבבים ומורידים מהאש.
  • 7 מוציאים את חזות העוף מהתנור, ממתינים דקה ופורסים אותם.
  • 8 מניחים בכל צלחת מתערובת הירקות ואגוזי המלך ומעליה מסדרים כמה פרוסות של חזה עוף.
  • 9 מטפטפים מעל מעט שמן זית ומפזרים מעט בצל ירוק (ששמרנו בצד) או עירית קצוצה.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש כמנה ראשונה. מומלץ להגיש בליווי אורז לבן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון, צריבה ואפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 25.4% 48.9% 23.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב