דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 185 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גנאש שוקולד
עוגת שוקולד שכיף לאכול
  • 1 חממו את תנור האפייה לחום של 170 מעלות.
  • 2 ערבבו יחד את השמן, הביצים, הסוכר, סוכר הוניל, היוגורט והשמנת החמוצה למסה אחידה.
  • 3 נפו לקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והקקאו.
  • 4 הוסיפו את תערובת הקמח והקקאו אל המסה הרטובה, וערבבו לאיחוד (השתדלו לא לערבב יותר מדי).
  • 5 העבירו את המסה האחידה אל תבנית משומנת קלות (תבנית עגולה 24 ס"מ), והכניסו לאפייה של כ- 40 דקות (עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פרורים סביבו).
  • 6 צננו את העוגה כ- 10 דקות.
  • 7 בינתיים הכינו את הגנאש: בסיר קטן וחסין אש הביאו את השמנת המתוקה לידי רתיחה.
  • 8 שיפכו את השמנת המתוקה הרותחת מעל השוקולד. המתינו דקה וערבבו היטב עד שכל השוקולד ימס ונוצר גנאש רך ומבריק.
  • 9 הוסיפו את הברנדי, ערבבו מעט ושיפכו מעל העוגה (כשהיא עדיין בתוך התבנית).
  • 10 הניחו את העוגה לצינון מלא בטמפרטורת החדר, ואח"כ העבירו ללילה במקרר (העוגה הרבה יותר טעימה לאחר מנוחת לילה במקרר).
  • 11 הוציאו את העוגה מהתבנית, קשטו עם כמה תותים טריים ומעט שוקולד מגורר, והגישו אותה כשהיא בטמפרטורת החדר.
  • 12 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה 24 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 38.7% 8.4% 51.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.65 (0.66 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב