דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 350 גרם למנה\יחידה (כ- 7 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
אורז עם אפונה וגזר ונתחי פרגיות
אוכל שילדים אוהבים
  • 1 ממליחים את נתחי הפרגיות בחצי כפית מלח. מערבבים בכף שמן את התבלינים לפרגיות ומורחים היטב. צורבים על מחבת פסים או מחבת רגילה (עם ציפוי טפלון/קרמי) עד הזהבה משני הצדדים. פורסים לרצועות.
  • 2 מטגנים את הבצל ב- 4 כפות שמן עד הזהבה, מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים עד ריכוך קל. מוסיפים תבלינים ואורז ומטגנים עוד כ- 2 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 3 מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מבשלים כ- 5 דקות עם מכסה מעט פתוח, מוסיפים את האפונה, הרצועות של הפרגיות, המלח ואבקת המרק ומערבבים (אפשרות נוספת: במקום להוסיף לתבשיל אפשר לשמור את רצועות הפרגיות ולפזר מעל האורז בזמן ההגשה).
  • 4 מכסים את הסיר (כשהמכסה עטוף במגבת) ומבשלים על אש קטנה עוד כחצי שעה.
  • 5 מגישים ונהנים - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 18.3% 35.4% 43.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב