דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 448 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
סירות מפרום
חצאי תפוחי אדמה ממולאים בשר
  • 1 מערבבים היטב בקערה את כל החומרים למלית הבשר יחד. מכסים ומשהים במקרר כחצי שעה לספיגת טעמים.
  • 2 בינתיים את תפוחי האדמה קולפים וחוצים לאורכם. מרוקנים את פנים תפוחי האדמה בעזרת כלי מיוחד או סכין.
  • 3 ממלאים את "סירות" תפוחי האדמה במלית הבשר ומהדקים היטב.
  • 4 טובלים בקמח רק את הצד עם מלית הבשר, אח"כ טובלים בביצה הטרופה משני הצדדים. מטגנים (מתחילים מהצד הממולא) עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
  • 5 מכינים את הרוטב: בסיר סוטג` רחב מטגנים את הבצל ב- 2 כפות שמן עד הזהבה, מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה, מוסיפים פפריקה וזרעי כמון לשמן (לפתיחת טעמים) ומערבבים. מוסיפים עגבניות וקורט סוכר, ומבשלים עד ריכוך קל.
  • 6 מוסיפים חריסה ואבקת מרק עוף, ומערבבים. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומסדרים את "סירות" המפרום בתוך הסיר.
  • 7 מוסיפים מעל 2 פלפלים אדומים מיובשים ומבשלים כ- 40 דקות, תחילה כ- 10 דקות על אש בינונית, אח"כ כ- 30 דקות על אש קטנה עד צמצום והסמכת הרוטב (באמצע הבישול אפשר להרים את הסיר ובתנועות סיבוביות לנער את הרוטב מעל "סירות" המפרום).
  • 8 מעדן - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים האדומים המיובשים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 16.9% 26% 52.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב