דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 214 גרם למנה\יחידה (2 שיפודים למנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שיפודי עוף ברוטב סאטה
שיפודי עוף ברוטב בוטנים
  • הכנת העוף והמשרה:
  • 1 מנקים את נתחי הפרגיות ופורסים לרצועות (מעט דקות).
  • 2 מערבבים בקערה את כל המצרכים למשרה העוף יחד, מוסיפים את נתחי הפרגיות שפרסנו ומערבבים שוב. מכסים ומשהים במקרר כשעה לפחות.
  • הכנת רוטב הסאטה:
  • 1 מחממים את השמן בקלחת, מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים קלות.
  • 2 מוסיפים את אבקת הקארי והדבש, ומקרמלים כחצי דקה.
  • 3 מוסיפים את חמאת הבוטנים והמלח, מערבבים ומיד מוסיפים את חלב הקוקוס בהדרגה, תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת מרקם חלק.
  • 4 מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומבשלים עוד כ- 2-3 דקות על אש קטנה ומוכן (אם עדיין סמיך אפשר להוסיף עוד מעט מים רותחים).
  • הגשת המנה:
  • 1 משפדים את הפרגיות על שיפודי עץ שהושרו במים. צורבים על מחבת פסים עד הזהבה משני הצדדים.
  • 2 מגישים חם עם רוטב סאטה בוטנים בצד ונהנים.
  • 3 בתיאבון חיוך

ניתן להכין גם עם שיפודי חזה עוף במקום פרגיות. הכמות שיוצאת היא כ- 7 מנות (14 שיפודים - 2 שיפודי סאטה למנה). זמן ההכנה כולל את זמן השריית הפרגיות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.4% 41% 49.1% 7.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.72 (0.76 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב