דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 436 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בולו טריפוליטאי
לחם בולו משתלב מצוין עם מאכלי גבינות
  • 1 בכוס לפורר את השמרים, להוסיף את 1/3 כוס המים וכפית הסוכר ולהניח בצד להתפחה קלה למשך כמה דקות.
  • 2 בקערת המיקסר לשים את הקמח, 3/4 כוס הסוכר, השמן, השמרים, 1.5 כוסות המים, החלבונים והחלמונים (שימו לב שיש חלמון נוסף בהמשך להברשה, סה"כ 4 ביצים).
  • 3 לערבל היטב במשך כמה דקות ולבסוף להוסיף את המלח.
  • 4 להוסיף לתערובת את השומשום, הקצח, גרידת הלימון, זרעי השומר, זרעי הכמון והצימוקים, ולהטמיע אותם בתוך הבצק. ללוש עד לבצק אחיד ולהשהות להתפחה של כשעה.
  • 5 לאחר כשעה ליצור צורות - כיכר עגולה או חלות (מה שאוהבים). הכמות היא לכ- 5 כיכרות.
  • 6 למרוח בחלמון הביצה הטרוף ולזרות מעל את השומשום והקצח.
  • 7 להתפיח כ- 45 דקות ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות לאפייה של כחצי שעה. מתקבל בולו טריפוליטאי מושלם!
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף גם 2 כפות אגוזים או שקדים קצוצים לתערובת הבצק. בנוסף, אצלנו היו שמים ביצים חומות במרכז כל בולו. להכנת הביצים - לבשל בסיר עם שקית תה כ- 5 דקות, לקרר ולשים במרכז הבולו.

הערך התזונתי לא כולל את הביצים הקשות כתוספת. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 16.2% 11.2% 71.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב