דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 649 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • שוק עוף - 10 יחידות - סה"כ (1.25 ק"ג)
    עם העור
  • תפוח אדמה - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (1.69 ק"ג)
    מקולף וחתוך לרבעים
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוך לרצועות
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - 3/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן קנולה - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שוקיים עם תפוח אדמה
ארוחת צהריים מושלמת
  • 1 לחמם את השמן בסיר ביחד עם הכורכום.
  • 2 לחתוך את הבצל לרצועות ולטגן בשמן.
  • 3 להמליח ולפלפל את השוקיים, לצרף אותן לבצל ולהמשיך לטגן מכל הצדדים.
  • 4 לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לרבעים ולהוסיף לסיר.
  • 5 לתבל בשאר התבלינים, להוסיף כ- 2-3 כוסות מים, לערבב בעדינות ולהביא לרתיחה.
  • 6 לבשל על אש נמוכה כ- 45 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ושוקי העוף מוכנים.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב גם ירכי עוף בנוסף לשוקיים. מומלץ שלא לאכול את העוף עם העור.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 16.4% 40.7% 39.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב