דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 465 גרם למנה\יחידה (כמות של כ- 12 קציצות דגים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות דגים חריפות
קציצות דגים חריפות וביתיות
  • 1 לפלט דג אמנון ולטחון (אפשר לרכוש פילטים מוכנים ולא לפלט לבד). ניתן להשתמש גם בדג בקלה או דג הנסיכה ולטחון.
  • 2 לקצוץ את הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל והשום, ולהוסיף לדג הטחון.
  • 3 לתבל את תערובת הדג במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואבקת מרק עוף. להוסיף את הביצה ופירורי הלחם.
  • 4 להניח את התערובת כשעה במקרר.
  • 5 ליצור מהתערובת קציצות ולטגן בשמן טיגון קל משני הצדדים.
  • 6 הכנת הרוטב: לקלוף את העגבניות ולפרוס אותן. לשים אותן בסיר רחב (עם מעט שמן שמכסה את התחתית שלו) ביחד עם השום, הפלפל הירוק החריף והפלפל האדום הפרוס.
  • 7 להוסיף את הכמון, הפפריקה החריפה, הפפריקה המתוקה, הכורכום והמלח. לתת לשמן לפתוח מעט את טעמי התבלינים, להוסיף 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.
  • 8 לתבל במעט אבקת מרק ורסק עגבניות, להניח יפה את הקציצות בסיר ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
  • 9 לפזר כוסברה דקה לפני שמכבים את האש. מי שאוהב יכול להוסיף גם פרוסות לימון.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 19.9% 43.6% 31.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב