דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקציצות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות טמפה
קציצות טמפה צמחוניות טעימות
  • 1 משרים לשעה או יותר (עד יום קודם) את העדשים במים ומסננים.
  • 2 קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד הזהבה (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי נגד הדבקה).
  • 3 מוסיפים את העדשים וכ- 2 כוסות מים, מתבלים בפפריקה ופלפל לבן טחון ומבשלים עד לריכוך (במידת הצורך מוסיפים מים).
  • 4 מקררים מעט ושמים בקערה (במידה ויש הרבה נוזלים מנקזים מהם כך שיישארו מעט).
  • 5 מפוררים את הטמפה ומוסיפים. מועכים בעזרת מוט בלנדר או במעבד מזון לעיסה ללא גושים גדולים.
  • 6 מוסיפים את רוטב הסויה, החומץ, הביצה פירורי הקורנפלקס ללא גלוטן (או פירורי לחם ללא גלוטן) והמלח, מערבבים, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
  • 7 שמים מעט שמן במחבת לא נדבקת (אם משתמשים במחבת עם ציפוי נגד הדבקה - יש צורך במעט שמן מעבר לשמן לטיגון הבצל), לוקחים כף מהעיסה, יוצרים קציצה בידיים רטובות ומניחים במחבת. מטגנים משני הצדדים עד השחמה, מוציאים לנייר סופג ואוכלים חם.
  • 8 בתיאבון חיוך

טמפה הוא תחליף מצוין לבשר. הקציצות מזכירות במראה שלהן קציצות מבשר וטעמן (אינו דומה לקציצות בשריות) טעים ביותר. ניתן לטגן אותן כמו במתכון הזה וניתן להכין מהן כדורים ברוטב.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.5% 8.7% 23.3% 53.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב