דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

11 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה (מספר קציצות הדג (תלוי בגודל))

  • קציצות הדג
  • קרפיון - 250 גרם
    טחון
  • לוקוס - 250 גרם
    טחון
  • ביצה - 2 Large
  • קמח מצות - כף שטוחה (7 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
  • בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
    חתוך דק
  • ציר הדגים
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    חתוכים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לרבעים
  • גזר - 4.5 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (522 גרם)
    4-5 גזרים שלמים ומקולפים
  • מלח - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • עצמות וראשי דג - של דג שלם
  • מים - לפי הצורך
  • החזרת
  • סלק - 2 יחידות - סה"כ (240 גרם)
  • מיץ לימון - 2 יחידות - סה"כ (60 מ"ל)
    מיץ משני לימונים טריים
  • מלח - כפית שטוחה
  • סוכר - קורט (2 גרם)
    קמצוץ
  • שורש חזרת - יחידה אחת בינונית

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
גפילטע פיש לפסח בתוספת חזרת
קציצות גפילטע פיש לפסח עם חזרת ביתית, צילום: לירון איצקוביץ
  • הכנת הציר:
  • 1 ממלאים סיר עם מים ועם עצמות וראשי הדג.
  • 2 מביאים לרתיחה ומוסיפים לו את שאר מרכיבי הציר.
  • 3 מבשלים כשעה, טועמים ומתקנים תיבול.
  • 4 מסננים ומשאירים בסיר רק את הנוזל הצלול.
  • הכנת הקציצות:
  • 1 מערבבים את כל המרכיבים.
  • 2 יוצרים קציצות (לעשות כדורים לא גדולים מדי וקצת לשטח) ומבשלים בציר המסונן כ- 45 דקות בבעבוע עדין.
  • 3 לאחר מכן מוציאים, מקררים ומגישים את הגפילטע פיש עם גזר חתוך שהתבשל בציר.
  • הכנת החזרת:
  • 1 מגרדים את השורש במג`ימיקס או בפומפייה (אם בפומפיה יש להיעזר בכפפות גומי למניעת צריבה).
  • 2 מקלפים את הסלקים ומגרדים גם אותם (ניתן גם לבשל את הסלקים לפני הגירוד).
  • 3 מערבבים ביחד עם כל יתר המרכיבים ואז טועמים ומתקנים תיבול. אם החזרת חריפה מדי ניתן להוסיף קצת סוכר.
  • 4 בתיאבון וחג שמח חיוך
טיפ למתכון
ניתן ורצוי לשלב סוגי דגים שונים כגון קרפיון ולוקוס (כל אחד רבע קילו) ולא דג מסוג אחד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 11.4% 47.1% 32.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב