דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בורקס פילו במילוי חזה עוף
בורקס עוף מעלי פילו
  • 1 מטגנים בשמן את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את חזה העוף ומטגנים עד שחזה העוף הופך ללבן.
  • 2 מוסיפים את רוטב הטריאקי, הפלפל השחור והסילאן, ומערבבים. במידה ויש נוזלים מבשלים עוד מספר דקות עד שהנוזלים נעלמים (לא חייב שיהיו נוזלים וזה בסדר).
  • 3 עובדים עם עלי הפילו כך: מסדרים עלה פילוי על גבי נייר אפייה ומשמנים משני הצדדים. לכל בורקס משתמשים ב- 2 עלים משומנים. בעזרת סכין פורסים את 2 העלים בזהירות לחצי, ממלאים בתחילת העלה 2 כפות מתערובת העוף, סוגרים משני הצדדים קיפול קטן ואז מתחילים לגלגל - וכך נוצר בורקס.
  • 4 לאחר שהכנו את הבורקס מורחים בביצה וזורים שומשום.
  • 5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות (לא טורבו) למשך כחצי שעה עד השחמה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדאי להוסיף רוטב צלי על הבורקסים בעת הגשת המנה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. לעבודה עם עלי פילו כדאי ורצוי לדעת: יש להקפיד על הוראות השימוש הרשומות על גב האריזה. את עלי הפילו מומלץ להוציא יום לפני מהמקפיא למקרר כ- 12 שעות ואח"כ לטמפרטורת החדר. במידה ושוכחים להוציא מהמקפיא יש להפשיר בטמפרטורת החדר כ- 6 שעות לפני השימוש. על מנת שהעלים לא יתייבשו יש להניח על העלים מגבת נקייה ולחה כאשר לא עובדים ברציפות עם העלים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 11.4% 46% 41.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב