דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגה בחושה עם שזיפים ואפרסקים
עוגת שזיפים ואפרסקים שהולכת נהדר עם הקפה
  • 1 חותכים את האפרסקים והשזיפים לפלחים דקים.
  • 2 מערבבים את האפרסקים והשזיפים עם הסוכר, הברנדי, הקינמון וסוכר הוניל. שמים בצד לכחצי שעה ובזמן הזה מכינים את הבלילה.
  • 3 להקציף את החמאה, השמן, הסוכר והסוכר החום למשך 8 דקות.
  • 4 להוסיף את הביצים בהדרגה ובהפרש של דקה בין ביצה לביצה, ולהמשיך להקציף את כל התערובת יחד לעוד 4 דקות.
  • 5 להוסיף את השמנת החמוצה, הקמח התופח ותמצית הוניל, ולערבב כדקה נוספת.
  • 6 לסידור העוגה: בתחתית התבנית לסדר את האפרסקים שנמצאים במרינדה, ללא המיץ שלהם, עד שהתחתית מכוסה באפרסקים, אם נשאר נשתמש בהמשך.
  • 7 לשים חצי מכמות הבלילה על האפרסקים. שוב לשים פרי - אם נשארו אפרסקים אז לשים אותם ולהוסיף מעט שזיפים מהמרינדה ללא המיץ (זה הזמן להוסיף לבלילה את הפירות שלא נחתכו טוב).
  • 8 להוסיף מעל את החצי השני של הבלילה. לסדר מעל את שארית השזיפים שנשארו בצורת מניפה או כל צורה שתבחרו.
  • 9 לאפות בתנור בחום של 170 מעלות למשך כשעה או עד שמוכן. לפני ההגשה לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 26 ס"מ.

יש להתייחס לכמויות הגרמים והמ"ל, ולכן מומלץ להשתמש במשקל מטבח וכוסות מדידה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 22.8% 7.1% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב