דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 613 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
ניוקי שקדי עגל וערמונים
ניוקי תפוחי אדמה עם מעדן שקדי עגל
  • 1 מפזרים בתבנית את המלח גס ומניחים את תפוחי האדמה עם הקליפה.
  • 2 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 40 דקות עד שתפוחי האדמה יהיו רכים.
  • 3 לאחר שהתקררו מקלפים אותם ושמים בקערה.
  • 4 מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד קמח הדורום, המים וכף המלח. את הקמח הלבן מוסיפים בהדרגה. מערבבים היטב עד לקבלת בצק, מניילנים בניילון נצמד ונותנים לנוח כשעה.
  • 5 לאחר מכן מפזרים על משטח עבודה את קמח הדורום, יוצרים מהבצק צורות של נחשים בעובי 2 ס"מ, חותכים בערך כל 2 ס"מ ומגלגלים על משטח העבודה המקומח.
  • 6 מרתיחים סיר מים, מוסיפים כף מלח ומבשלים את הניוקי עד שהם צפים.
  • 7 מרתיחים סיר מים נוסף, מוסיפים כף מלח ומבשלים את שקדי העגל עד לרתיחה. חשוב לא לבשל את השקדים יותר מדי.
  • 8 מחממים מחבת כבדה, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הבצל. מוסיפים את שקדי העגל ומטגנים היטב מכל הצדדים. מוסיפים את כדורי הזוקיני (בעזרת כף פריזיאן יוצרים כדורי זוקיני) והפטריות, מערבבים ומוסיפים את השום והסילאן. מערבבים היטב עד שהסילאן מתחיל להתקרמל.
  • 9 מוסיפים את הציר והערמונים, מבשלים כ- 10 דקות, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומכבים את האש.
  • 10 מפזרים מעל עירית קצוצה.
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שקדי עגל צעיר עדיפים. את ציר הבקר מומלץ להכין לבד בבית.

הערך התזונתי לא כולל את המלח הגס ושקדי העגל. שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 5.5% 14.3% 77.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.06 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב