דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה (3 מאפים גדולים מאוד (4 מנות למאפה))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפה מנגולד וגבינות
מאפה מנגולד מושלם עם גבינות
  • 1 לערבב את מצרכי הבצק עם וו לישה במיקסר עד שנהיה בצק אחיד, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה מינימום (אפשר לשים במקרר גם שבוע אבל המינימום זה חצי שעה כדי שיהיה אפשר לעבוד עם הבצק). הבצק רך ונוח לשימוש. הוא לא דביק אלא משומן היטב בגלל החמאה. חשוב לקרר אחרת הבצק הולך לאיבוד.
  • 2 להרתיח את המנגולד במים עד לריכוך ושינוי צבעו, לסנן, לסחוט ולקצוץ (מהרגע שהמים רתוחים ומבעבעים אז רק להכניס את המנגולד למים ל- 10 דקות).
  • 3 לערבב את כל מצרכי המילוי יחד בקערה.
  • 4 לחלק את הבצק ל- 3 עיגולים. לפתוח ולרדד כל עיגול למלבן, למלא במילוי בקצה אחד ולגלגל כמו רולדה. לשים בתבנית עם נייר אפייה, למרוח ביצה ושומשום, ולאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות. ניתן גם לגלגל ולעשות חיתוך מעל כמו שעושים ללחם עם סכין (רואים בתמונה).
  • 5 לאחר שממלאים את הבצק נשאר קצת מילוי. את המילוי שנותר לגלגל לכדורים בתוך פירורי לחם ושומשום ולטגן בשמן (אילתור מוצלח). במקום לטגן את המילוי שנותר ניתן גם להקפיא ולהשתמש בפעם אחרת.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון (במידה ונשאר מילוי). יוצאים 3 מאפים גדולים מאוד. אפשר לעשות אותם קטנים יותר ואז יוצא 6 או אפילו כבורקסים קטנים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 36.9% 25.2% 36.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.61 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב