דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 201 גרם למנה\יחידה

  • ההמבורגר
  • בשר בקר טחון - 500 גרם
  • פטרוזיליה - 2 חופנים - סה"כ (30 גרם)
    קצוצה - לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • פפריקה - 2 כפיות שטוחות
    לפי הטעם
  • המילוי
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • פטריות - 5 גדלים ממוצעים - סה"כ (125 גרם)
    שמפיניון - קצוצות
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • השמן לטיגון
  • תרסיס שמן זית - 4 מנות - סה"כ (1 מ"ל)
    לשימון מחבת הפסים

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
המבורגר בצל ופטריות
המבורגר במילוי בצל ופטריות
  • 1 ללוש היטב את בשר הבקר הטחון עם הפטרוזיליה והתבלינים.
  • 2 הכנת המילוי: לטגן את הבצל בשמן הזית, להוסיף את הפטריות הקצוצות, להקפיץ עם הבצל ולתבל במלח ופלפל שחור.
  • 3 לקחת חופן מתערובת הבשר ולשים בכלי האדום ליצירת המבורגר (ראו בתמונות). לדחוס את הבשר היטב בכלי ולשים כף מלאה מהמילוי. לדחוס את המילוי, לקחת חופן נוסף מתערובת הבשר ולדחוס שוב מעל המילוי.
  • 4 לטגן את ההמבורגר על מחבת פסים משומנת בשמן זית במשך כ- 2-3 דקות מכל צד עד להשחמה (מבפנים שיהיה עסיסי - לחצות עם סכין ולבדוק).
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
למי שלא שומר על כשרות - יש אפשרות להוסיף גבינה צהובה בין השכבות (פרוסה דקה של גבינה צהובה 22% או יותר לפי הטעם).

הערך התזונתי לא כולל את לחמניות ההמבורגר, הרטבים והירקות בלחמניה (אלא רק את קציצות הבשר). רטבים מומלצים להמבורגר: רוטב אלף האיים, קטשופ, רוטב ברביקיו ומיונז.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 18.2% 65.5% 12.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב