דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 244 גרם למנה\יחידה

  • קמח עדשים אדומות - 3 כפות שטוחות - סה"כ (36 גרם)
  • מים - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שום - שן
    קצוצה
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • פטריות - 5 גדלים ממוצעים - סה"כ (125 גרם)
    פטריות שמפיניון לבנות קצוצות
  • קישוא - יחידה קטנה (108 גרם)
    מגורר בפומפייה
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח סלרי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • פטרוזיליה מיובשת - כפית שטוחה (1 גרם)
    פטרוזיליה טחונה יבשה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חביתה מקמח עדשים, בצל, קישוא ופטריות
חביתה טבעונית קלה להכנה וטעימה
  • 1 מערבבים בקערה 3 כפות קמח עדשים אדומות עם 6 כפות מים, מערבבים היטב עד שאין גושים והבלילה יוצאת נוזלית.
  • 2 מוסיפים את כל המרכיבים למעט השמן, ומערבבים.
  • 3 במחבת נון-סטיק טובה מחממים את שמן הזית. כשהוא חם שופכים אליו את הבלילה ומשטחים במחבת.
  • 4 מטגנים כך על אש בינונית וממתינים.
  • 5 כשהצד התחתון של החביתה מתייצב, הופכים את החביתה לצד השני בעזרת תרבד. אפשר לחתוך ל- 3 חלקים ולהפוך כל חלק בנפרד.
  • 6 כשהצד שני מתייצב גם, מוציאים לכלי הגשה ואוכלים חם.
  • 7 ניתן להוסיף לפני הטיגון ירקות נוספים כמו פלפל קצוץ, גזר מגורר וכדומה (לפי הטעם).
  • 8 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.2% 25% 20.3% 46.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב