דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 775 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק קניידלעך
מרק דניידלעך טעים לפסח
  • 1 לחתוך את הירקות, לשים בסיר עם 2-3 ליטר מים (תלוי בגודל הסיר) ולהגיע כמעט לרתיחה. להוסיף את אבקת מרק העוף, הפלפל השחור הגרוס והמלח לפי הטעם (אבקת המרק מלוחה, לכן יש לטעום לאחר רתיחה מלאה ואז לתקן טעמים). להרתיח בסיר נפרד את כנפי העוף למשך כ- 20 דקות, לסנן את הנוזלים ולהוסיף למרק (מרתיחים את הכנפיים בנפרד כדי שהמרק יישאר צח).
  • 2 הכנת הקניידלעך: לטרוף היטב את הביצים בקערה, להוסיף כוס מים רותחים מהמרק (ללא הירקות) ולא להפסיק לערבב כל הזמן (כדי שלא תיווצר חביתה).
  • 3 להוסיף את אבקת מרק העוף, השמן וקמח המצה, ולערבב היטב את כל המצרכים (אם העיסה דלילה מדי יש להוסיף עוד קצת קמח מצה).
  • 4 לכסות בניילון נצמד ולהכניס את כדורי הקניידלעך למקרר לחצי שעה.
  • 5 לאחר כחצי שעה להוציא מהמקרר. בסיר נפרד לשים מים רותחים עם כף מלח וכף שמן, ליצור כדורי קניידלעך עם ידיים רטובות (כדורים בגודל כדור פינג פונג - הם מתנפחים בבישול) ולשים בסיר עד לרתיחה.
  • 6 לכסות את הסיר עם מכסה עד שהכדורים מכפילים את נפחם (כרבע שעה), להוציא את כדורי הקניידלעך עם כף מסננת ולהעביר למרק לבישול של עוד כחצי שעה.
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים ואבקת המרק לפי הטעם האישי. ניתן להחליף את אבקת המרק במלח לפי הטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 12% 36% 46.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב