דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 224 גרם למנה\יחידה (פיצה אחת - 4 משולשים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיצה גיאורגית לפסח
פיצה לפסח מהמטבח הגיאורגי
  • 1 בקערה לשבור את המצות, להוסיף את המים הרותחים ולערבב.
  • 2 לטרוף את הביצים, להוסיף לקערה, לתבל במלח ופלפל שחור ולערבב.
  • 3 במחבת לחמם את השמן, לצקת לתוכו את שברי המצות ולטגן כ- 5 דקות על אש נמוכה צד אחד של המצות בלבד.
  • 4 להעביר את המצות המטוגנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המטוגן על גבי נייר האפייה.
  • 5 לערבב את רסק העגבניות עם המים, לתבל במלח, פלפל שחור ואורגנו, ולמרוח על בצק המצה.
  • 6 לפזר את הגבינה הצהובה, הגבינה המלוחה והזיתים, ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15 דקות. מתקבלת פיצה כשרה לפסח בסגנון גיאורגי!
  • 7 בתיאבון וחג שמח חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הפיצה הזו נקראת "פיצה לפטה" מכיוון שהיא על שברי מצות. התבלינים והתוספות במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 21.1% 23.7% 52.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב