דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 167 גרם למנה\יחידה (כ- 12 כדורים יפים ולא קטנים)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כדורי בטטה
כדורי בטטה אפויים או מטוגנים טעימים להפליא
  • 1 לקלף את הבטטות ולבשל אותן במים עד להתרככות (כרבע שעה). למעוך את הבטטות כמו פירה ולהניח בצד להתקררות למשך כרבע שעה.
  • 2 להוסיף לפירה הבטטה את החלמון, אבקת מרק הפטריות, המלח, הפלפל השחור, גבינת השמנת ופירורי הלחם המוזהבים. לערבב היטב את התערובת (אם הבלילה יוצאת רכה מדי יש להוסיף עוד קצת פירורי לחם). בכלי נפרד לשים את פירורי לחם לציפוי.
  • 3 אם אתם בוחרים לאפות בתנור יש לרפד תבנית עם נייר אפייה ולשמן מעט בספריי שמן. אם אתם בוחרים לטגן יש לשים בסיר כוס וחצי שמן, להביא לידי רתיחה, לטגן את הכדורים כדקה וחצי מכל צד ולהעביר לנייר סופג.
  • 4 לשים ביד מעט פירורי לחם (ככה הבלילה לא תידבק ליד), לקחת מבלילת הבטטה ולפתוח בעדינות (כמו קובה). לשים בפנים חתיכת גבינה מלוחה (אפשר גם גבינת פטה), לסגור לעיגול ולפזר מעל פירורי הלחם לציפוי.
  • 5 לטגן בשמן או לאפות בתנור בחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה - אתם יכולים לבחור (כדורי הבטטה טעימים בכל מצב אז אין לכם מה לדאוג). מתקבלים כדורי בטטה מושלמים שכיף להגיש לצד סלט ירקות, יוגורט או פשטידה (המתכון יכול להתאים גם לחג השבועות).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.8% 3.1% 9.7% 78.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.04 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב