דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 268 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טרטיפלט שוויצרי
ארוחה טעימה לשבועות ובכלל לארוחת הערב
  • 1 בסיר שטוח ורחב (שיהיה מתאים גם לאפייה) מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצלים לסיר ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות והשום, וממשיכים בטיגון קל כ- 10 דקות נוספות.
  • 2 מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים וחותכים לקוביות קטנות, מוסיפים לסיר וממשיכים בטיגון למשך כ- 15-20 דקות נוספות. מקלפים גם את הבטטה, פורסים וחותכים לקוביות קטנות, מוסיפים לסיר וממשיכים לטגן עוד כ- 10 דקות. בינתיים מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 3 מוסיפים את הקרוטונים ומערבבים. מוסיפים גם את התבלינים (מלבד האורגנו) ומערבבים. מוסיפים את השמנת לבישול, מערבבים ומנמיכים את הלהבה.
  • 4 פורסים את גבינת המה-עז לפרוסות, מניחים על התבשיל ומכבים את הגז. מפזרים את הגבינה הצהובה ומעל את האורגנו על התבשיל.
  • 5 מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ- 10 דקות. מורידים את הכיסוי, מעבירים לטורבו וממשיכים באפייה כ- 10 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון וחג שבועות שמח חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 26.1% 15% 53.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.42 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב