דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טרטיפלט שוויצרי
טרטיפלט שוויצרי
טרטיפלט שוויצרי
ארוחה טעימה לשבועות ובכלל לארוחת הערב

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 268 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בסיר שטוח ורחב (שיהיה מתאים גם לאפייה) מחממים את החמאה, מוסיפים את הבצלים לסיר ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות והשום, וממשיכים בטיגון קל כ- 10 דקות נוספות.
  • 2 מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים וחותכים לקוביות קטנות, מוסיפים לסיר וממשיכים בטיגון למשך כ- 15-20 דקות נוספות. מקלפים גם את הבטטה, פורסים וחותכים לקוביות קטנות, מוסיפים לסיר וממשיכים לטגן עוד כ- 10 דקות. בינתיים מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 3 מוסיפים את הקרוטונים ומערבבים. מוסיפים גם את התבלינים (מלבד האורגנו) ומערבבים. מוסיפים את השמנת לבישול, מערבבים ומנמיכים את הלהבה.
  • 4 פורסים את גבינת המה-עז לפרוסות, מניחים על התבשיל ומכבים את הגז. מפזרים את הגבינה הצהובה ומעל את האורגנו על התבשיל.
  • 5 מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ- 10 דקות. מורידים את הכיסוי, מעבירים לטורבו וממשיכים באפייה כ- 10 דקות נוספות.
  • 6 בתיאבון וחג שבועות שמח חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)380142
חלבונים (גרם)11.32 4.22
פחמימות (גרם)4015
מתוכן סוכרים (גרם)5.01 1.87
שומנים (גרם)19.75 7.36
מתוכם שומן רווי (גרם)11.29 4.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.220.08
כולסטרול (מ"ג)44.85 16.73
נתרן (מ"ג)656.95245.02
סיבים תזונתיים (גרם)4.24 1.58
מים (גרם)149.7355.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)308.15114.93
ויטמין B (מ"ג)4.521.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.570.96
ויטמין B5 (מ"ג)1.280.48
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.697.34
ויטמין C (מ"ג)14.815.53
ויטמין D (מק"ג)0.140.05
ויטמין E (מ"ג)0.40.15
ויטמין K (מק"ג)3.391.26
סידן (מ"ג)104.3538.92
ברזל (מ"ג)1.190.44
מגנזיום (מ"ג)31.7511.84
זרחן (מ"ג)84.6231.56
אבץ (מ"ג)0.640.24
אשלגן (מ"ג)525.98196.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 26.1% 15% 53.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.42 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.