דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 91 גרם למנה\יחידה (12-18 קציצות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות עדשים וירקות
שילוב בריא של עדשים וירקות
  • 1 להשרות את העדשים הכתומות במשך יום שלם ולסנן (ללא בישול).
  • 2 לשטוף ולגרד את הקישוא, הגזר, הדלעת והבטטה בפומפייה גסה.
  • 3 להניח את העדשים, הירקות ועשבי התיבול בקערה, להוסיף את הביצים, לתבל במלח, פלפל שחור, כורכום ופירורי לחם, ולערבב היטב.
  • 4 לעטוף תבנית תנור בנייר אפייה ולהכין קציצות (לסחוט לפני) מהתערובת.
  • 5 להניח את הקציצות על נייר האפייה ולאפות בחום של 190-200 מעלות למשך כ- 25-30 דקות עד להשחמה (תלוי בתנור).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם יוגורט.

הערך התזונתי לא כולל את היוגורט. זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית העדשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.8% 4.7% 19.6% 56.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב