דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 389 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל אפונה וגזר עם ביצים מהמטבח המרוקאי
תבשיל צמחוני מרוקאי טעים ביותר
  • 1 מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב, מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים בטיגון קל עד להזהבה וריכוך קל. מוסיפים את השום, ממשיכים בטיגון קל, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את המים (עד 2 כוסות) ומביאים לרתיחה.
  • 2 מוסיפים את האפונה והגזר, וממשיכים בבישול כ- 15-20 דקות עד שרוב המים נספגים.
  • 3 שוברים את הביצים אל תוך התבשיל (עדיף קודם לשבור לצלוחית קטנה ואז להניח בסיר).
  • 4 מפזרים מעט מלח, פלפל שחור וצ`ילי גרוס חריף (לא חובה - לפי הטעם) על הביצים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול עד שהביצים בשלות (כ- 10 דקות לפחות).
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את התבלינים על הביצים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפשר להשתמש כמובן באפונה וגזר טריים (אותה הכמות - 400 גרם אפונה ו- 400 גרם גזר). ניתן להשתמש אפילו מאפונה וגזר מקופסת שימורים אבל אני מעדיפה את הגרסא המוקפאת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 19.5% 27.3% 45.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב