דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת עקיצת הדבורה
עוגת עקיצת הדבורה מיוחדת וטעימה, צילום: דניאל לילה
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות ובינתיים גם לשמן תבנית בקוטר 24 ס"מ.
  • 2 הכנת העוגה: להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר (100 גרם) ודבש עד לקבלת קצף יציב אך לא יבש.
  • 3 בקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם השמן, החלב ו- 1/4 כוס סוכר (50 גרם). לקפל את תערובת החלמונים אל תוך קצף החלבונים. לקפל את הקמח אל התערובת בעדינות עד שהוא נבלע בה.
  • 4 לצקת את התערובת אל התבנית המשומנת ולהכניס לתנור למשך כ- 25 דקות אפייה עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (להשאיר את התנור דולק וחם). בינתיים אפשר להכין את הציפוי לקראת סוף האפייה.
  • 5 הכנת הציפוי: להמיס את החמאה, להוסיף את שאר המצרכים ולבשל עד להמסת הסוכר. כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת את הציפוי החם עליה.
  • 6 לאפות שוב את העוגה כ- 5 דקות נוספות ולצנן לאחר מכן היטב.
  • 7 לחצות את העוגה לרוחב ובינתיים להכין את קרם הוניל.
  • 8 להקציף את השמנת המתוקה עם אינסטנט הפודינג עד לקבלת קרם וניל יציב. למרוח את קרם הוניל על העוגה בצורה שרוצים ולכסות במחצית העוגה השנייה.
  • 9 להעביר את העוגה לקירור במקרר לכשעתיים מינימום לפני ההגשה. לשמור מכוסה במקרר עד יומיים ולא לשכוח להגיש קר.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם קירור. זמן ההכנה כולל את זמן הקירור. באדיבות אורלי פלאי-ברונשטיין לאסם. סגנון: עמית פרבר, עיצוב: ורדה עמיר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 30.5% 8% 57.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב