דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 55 גרם למנה\יחידה (20-25 סופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות שמנת חמוצה
הטוויסט: שמנת חמוצה במקום אשל
  • 1 לערבב היטב את כל המצרכים (חוץ מהשמן לטיגון) עד שאין גושים. אני ערבבתי במיקסר ידני. אפשר לערבב ביד - העיקר שלא יהיו גושים ויתקבל בצק חלק.
  • 2 לחמם שמן עמוק בסיר (לפחות 3 כוסות - ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן) ובעזרת כף של גלידה או 2 כפות להעביר לסיר מהבלילה. השמן לא אמור להיות רותח אלא בחום של כ- 160-170 מעלות על מנת שהסופגניות תהיינה מוכנות גם מבפנים. הכי חשוב להנמיך מדי פעם את האש ואז שוב על אש רגילה (הסופגניות לא אמורות להיות חומות מהר מדי כי במקרה כזה הבפנים עדיין יהיה בצקי). בנוסף, להוסיף לשמן כמה חתיכות גזר כדי שהשמן לא ישחיר.
  • 3 להעביר את הסופגניות אל נייר סופג.
  • 4 אפשרויות ההגשה: בלי כלום, עם אבקת סוכר או במילוי ריבה, נוטלה, ריבת חלב וכל מה שאוהבים.
  • 5 הרי לכם סופגניות שמנת חמוצה (סופגניות אשל) משודרגות וטעימות.
  • 6 בתיאבון וחנוכה שמח חיוך

הערך התזונתי לא כולל את אפשרויות ההגשה. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות האשל לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (כ- 3 כוסות שמן לפי הצורך).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 38.6% 9.4% 52%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.63 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב