דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

48 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השבלולים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שבלולים מלוחים ללא גלוטן
שבלולים במבחר מילויים לצליאקים
  • 1 שמים בקערה את הקמחים, המלח, קליפות הפסיליום ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת אחידות. מוסיפים את הביצה, השמן וחלב הסויה, ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. במידת הצורך מוסיפים מעט נוזל או קמח.
  • 2 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח עבודה (נוח לעבוד על נייר אפייה) מקומח קלות לעלה דק.
  • 3 מערבבים את מצרכי המילוי, מורחים כרבע ממנו על כל עלה, מגלגלים לגלילה ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 1.5 ס"מ.
  • 4 מניחים את השבלולים שנוצרו על צד חתוך בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות עד הזהבה.
  • 5 מקררים ואם נשארו שבלולים מקפיאים בכלי אטום או שקית סגורה היטב.
  • 6 בתיאבון חיוך
  • שדרוגים:
  • 1 במילוי הגבינות: אפשר להוסיף תרד או עלי מנגולד קצוצים מאודים או מטוגנים קלות. בנוסף, במקום תפוח האדמה ניתן להשתמש בכ- 3 כפות אבקה להכנת מחית.
  • 2 במילוי תפוחי האדמה: במידה ולא מוסיפים הבצל ו/או הפטריות יש להוסיף כ- 2 כפות שמן למחית. ניתן לשלב בטטה או להחליף את הכל לבטטות.
  • 3 ניתן למלא את השבלולים בכל מילוי שמכירים ואוהבים. חשוב שהמילוי יהיה סמיך.
  • 4 ניתן למרוח ממרח שאוהבים לפני מריחת המילוי: ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים או פסטו.
  • 5 אפשר למלא שני עלים במילוי אחד ושני עלים במילוי אחר.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. אפשר להכין מראש ולאפות בזמן אחר. בצק קל לעיבוד בידיים, נוח לעבודה והמאפים יוצאים טעימים ביותר וטעימים גם אחרי הקפאה (במידה ונשאר מה להקפיא).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 20.5% 17.6% 58.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב