דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

394 גרם לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
מעורב ירושלמי של פירות ים ומוסר ים
מעורב ירושלמי בסגנון קצת אחר ולא כשר
  • 1 חותכים את הקלמארי לטבעות דקות ברוחב של כ- 1 ס"מ ושמים במסננת שמונחת על גבי קערה.
  • 2 חותכים את הדג לקוביות בינוניות של כ- 2-3 ס"מ ומוסיפים לקלאמרי.
  • 3 מוסיפים למסננת גם את השרימפס.
  • 4 שמים את כל התבלינים פרט למלח בקערית ומערבבים לאיחוד.
  • 5 קוצצים דק את השום ושמים בצד.
  • 6 חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
  • 7 מאדים את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות.
  • 8 לקראת סוף האידוי של הבצל מוסיפים את השום ותערובת התבלינים, ומערבבים היטב. מאדים עוד כדקה.
  • 9 שופכים פנימה את הדג ופירות הים, ומערבבים עד שהכל מצופה בתערובת התבלינים. ייתכן ותצטרכו להוסיף עוד שמן בשלב זה. שימו לב: אם אתם משתמשים בדג עדין יותר ממוסר ים או לחילופין עושים כמות גדולה יותר אז עדיף להכין את הדג במחבת נפרדת כדי שלא יתפרק מכל הערבוב ויתבשל כמו שצריך. במצב כזה פשוט תכינו את המתכון הזה פעם אחת רק עם פירות הים ופעם אחת רק עם הדג.
  • 10 מבשלים כ- 5-7 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות (בזהירות על הדג!).
  • 11 לקראת סוף הבישול מפזרים את המלח האטלנטי ומערבבים.
  • 12 מורחים היטב גבינת לאבנה על צלחת, מפזרים את המעורב מעל, מגישים ליד פיתות/חלה ומלקקים את האצבעות!
  • 13 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הקלאמרי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 41.4% 37.8% 18%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.74 (0.78 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב