דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הכיסונים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
סמסה - כיסוני בשר בוכרים
מעדן בוכרי אמיתי
  • 1 בקערה יוצרים גומה בקמח, מוסיפים את המיונז והמים (לאחר שערבבנו עם המלח) בהדרגה ולשים לבצק מעט נוקשה. מורידים על משטח וממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק חלק.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים, מכסים ומשהים למנוחה של כחצי שעה.
  • 3 מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים למלית הבשר יחד ושומרים בינתיים במקרר.
  • 4 מרדדים כל כדור בצק לעלה דקיק בקוטר של כ- 50 ס"מ (אפשר גם למתוח מהקצוות בעזרת הידיים). מורחים מחצית מכמות המרגרינה המומסת על פני כל העלה ומגלגלים לרולדה (מהדקים בזמן הגלגול).
  • 5 לאחר שיצרנו 2 רולדות, מקפלים לצורת פרסה, מכסים ומשהים למשך כשעה במקרר.
  • 6 מוציאים ופורסים כל רולדה ל- 10 פרוסות שוות. על משטח מעט מקומח מניחים כל פרוסה כשהחיתוך כלפי מעלה ומרדדים לעלה דק. מניחים בערך כף גדושה ממלית הבשר, סוגרים ומהדקים היטב לצורת אוזן המן.
  • 7 מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות. מתקבל סמסה בוכרי שאי אפשר לעמוד בפניו!
  • 8 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 15.7% 26.8% 56.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב