דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 161 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שזיפים בחושה עם יוגורט
אין על עוגת שזיפים טעימה
  • 1 מניחים את השזיפים והדובדבנים בקערה (אם לא מצאתם דובדבנים בשווקים אז ניתן להשתמש רק בשזיפים), מפזרים מעליהם את הסוכר, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  • 2 אל קערת המיקסר עם וו גיטרה מוסיפים את החמאה, הסוכר (החום והלבן) וסוכר הוניל. מתחילים לערבל עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הביצים (אחת אחת) עד שהן נטמעות בקרם.
  • 3 מערבבים היטב בקערה את הקמח התופח, אבקת השקדים, הקינמון והמלח. מוסיפים את תערובת הקמח אל תערובת החמאה במיקסר לסירוגין עם היוגורט עד שתתקבל תערובת חלקה ומוצקה יחסית.
  • 4 מניחים מחצית מהתערובת על תבנית עגולה מס` 24 משומנת, משטחים עם מרית, מפזרים מעל את הדובדבנים, מוסיפים את מחצית התערובת הנוספת מעל ומשטחים שוב. מעל להניח את השזיפים כשהצד הקעור כלפי מעלה.
  • 5 אופים את עוגת השזיפים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס למשך כ- 40 דקות (בודקים עם קיסם - אמור לצאת ללא פירורים רטובים). מוציאים את העוגה מהתנור לקירור.
  • 6 מתקבלת עוגת שזיפים בחושה מושלמת לכל סופ"ש!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט באבקת סוכר.

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 27% 9.5% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב