דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 345 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פרגיות על מצע כרובית
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 לערבב היטב את הפרגיות עם שמן הזית, התימין, המרווה, השום, המלח והפלפל השחור, ולאפות בתנור החם בתבנית חרס למשך כ- 20 דקות. להנמיך את חום התנור ל- 170 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ- 40 דקות נוספות.
  • 3 להשרות מעט את הכרובית בצורה הפוכה בקערה גדולה עם כ- 4 כוסות מים ו- 1/2 כפית מלח, ולאחר מכן לשטוף היטב.
  • 4 לחתוך את הכרובית לפירורים בעזרת מנדולינה. להניח את פירורי הכרובית בקערה ולחמם במיקרוגל בעוצמה מלאה לכ- 5 דקות עם המלח, הפלפל השחור, שמן הזית והחרדל. לערבב היטב ולהשהות לספיגת טעמים.
  • 5 כשהפרגיות מוכנות יש להניח מצע של הכרובית בצלחת ההגשה ומעליהן לסדר יפה את הפרגיות. לצקת מעל מנוזלי הפרגית שהצטברו בתחתית התבנית ולהגיש חם!
  • 6 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להחליף את הפרגית בנתחי חזה עוף וכך להוריד את אחוזי השומן במנה. יתרון גדול במתכון הוא השימוש בעשבי תיבול טבעיים ללא אבקת מרק.

הערך התזונתי לא כולל את המרווה הקצוצה. שיטת ההכנה כוללת גם חימום במיקרוגל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.8% 29.6% 62.4% 5.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.46 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב