דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 145 גרם למנה\יחידה (7 גדולים או 14 קטנים (תלוי בגודל הסמבוסק))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סמבוסק בטאווה
סמבוסק עיראקי מושלם
  • 1 ללוש את כל מצרכי הבצק ולהתפיח כשעה עד להכפלת הנפח. שוב ללוש את הבצק ושוב להתפיח כחצי שעה נוספת.
  • 2 לחלק את הבצק לכ- 20 כדורים ולהניח אותם בינתיים על משטח מקומח עד להכנת המילוי.
  • 3 להעביר את החומוס המבושל (אפשר להשתמש גם מחומוס מקופסת שימורים) אל שקית (ללא הנוזלים), ולרסק אותם בעזרת פטיש שניצל. אפשר גם להוסיף עוד חצי כוס חומוס מבושל לכמות המלית.
  • 4 בקערה לערבב את הבצל המטוגן והתבלינים, להוסיף את החומוס ולערבב.
  • 5 למלא כל כדור בצק בכפית מלאה מתערובת החומוס, לסגור היטב וליצור מכל כדור סהרון. כך להכין את כל הכדורים ולהניח שוב על משטח מקומח למשך כחצי שעה.
  • 6 לחמם שמן במחבת, לטגן את הסהרונים ולהניח על נייר סופג.
  • 7 מתקבל סמבוסק בטאווה מושלם!
  • 8 להגיש חם ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ישנה אפשרות גם לאפות בחום של 200 מעלות עד להזהבה.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסק לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן חצי עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 29.3% 11.1% 55.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.47 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב