דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 246 גרם למנה\יחידה (בינוניים (או 8 קטנים))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פרעצלס ביתיים מושלמים
למי בא פרעצל?
  • 1 לערבב בקערית קטנה את השמרים עם הסוכר ומעט מהמים. להניח בצד.
  • 2 להוסיף אל קערת המיקסר את הקמח, המלח והשמן, ולערבל מעט.
  • 3 להוסיף את תערובת השמרים שתפחה קלות אל קערת המיקסר, ומערבלים קלות עם וו לישה (אם משתמשים בשמרים יבשים ניתן להכניס את כל המצרכים יחד, פרט למים, למיקסר מלכתחילה).
  • 4 לצקת את המים בהדרגה עד לקבלת בצק נעים למגע (אולי יהיה צורך להוסיף עוד מעט מים).
  • 5 לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח כשעה וחצי לפחות.
  • 6 לחלק את הבצק לחתיכות של 100 גרם כל אחת, "תוקעים" אצבע לכל כדור כדי להרחיב את החור (ליצירת הבייגל), או לגלגל לצורת נחש ולסגור לצורך כעך. ניתן גם לחלק כל חתיכת בצק ל- 2 חלקים, לגלגל לבורג ולהדק את הקצוות. בינתיים, לחמם את התנור מראש לחום של 220 מעלות.
  • 7 להניח את הפרעצלס בתבנית, לכסות במגבת ולהתפיח עוד כחצי שעה.
  • 8 להרתיח בסיר קטן את המים, הדבש והסודה לשתייה (מצרכי הטבילה).
  • 9 להוסיף פנימה פרעצל אחד ולאחר כמה שניות להוציא בעזרת כף מחוררת שוב אל התבנית.
  • 10 למרוח על הפרעצלס ביצה טרופה, לפזר את הציפוי שאוהבים ולאפות במשך כ- 25 דקות או עד להזהבה. מתקבלים פרעצלס פשוט נהדרים!
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לצפות גם בפרג, קצח, קימל, גרעיני חמניות ופישתן.

ציוד נדרש: מיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 5.4% 12.9% 81.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.06 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב