לחמם תנור ל-160 מעלות
מצרכים לטארט:
1. 240 גרם קמח
2. 160 גרם חמאה
3. 80 גרם סוכר עדיף אבקת סוכר
4. מעט תמצית וניל איכותית
5. 1 ביצה
הכנת הטארט:
1. להכניס למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה את חומרי הבצק (240 גרם קמח, 160 גרם חמאה, 80 גרם סוכר (עדיף אבקת סוכר), מעט תמצית וניל איכותית וביצה) וללוש לבצק רך. למי שאין מיקסר, יכול לעשות זאת גם ידנית.
2. לעטוף את הבצק ולהכניס למקרר למנוחה של חצי שעה.
3. בזמן שהבצק במקרר, להכין את מלית הדובדבנים - אני השתמשתי בצנצת דובדבנים.
4. לסנן את הדובדבנים, לא לשפוך את הנוזלים, להכניס אותם לסיר קטן או לקלחת, לפזר מעל מעט סוכר ולהניח על האש, לתת לדובדבנים להתבשל מעט עד שהסוכר נמס.
5. לנוזלים שנשארו לנו, להוסיף שתי כפות קורנפלור ולערבב היטב, להוסיף לדובדבנים ולבשל עד שהרוטב מצטמצם, הופך להיות סמיך ומקבל צבע אדום יין. לכבות את האש ולקרר.
6. להוציא את הבצק, לקמח משטח, לשטח מעליו את הבצק עם מערוך בעדינות ולהניח בתבנית פאי.
7. להניח מעל נייר אפיה ולפזר גרגירי חומוס, להכניס לתנור לאפיה עד שהטארט מוכן, להוציא מהתנור ולקרר.
8. להכנת הקצפת והגבינה - להכניס לקערה ולהקציף 1 שמנת מתוקה, 1 אינסטנט פודינג וניל, 1 כוס חלב וסוכר וניל עד לקבלת קצפת.
9. להוסיף 500 גרם גבינה לבנה 5%, לערבב היטב ולשטח מעל הטארט, ליישר.
10. לשפוך מעליה את הדובדבנים שהתקררו וליישר.
11. לשלוח למקרר לכמה שעות לייצוב.
12. בתיאבון