דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

19 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (18-20 מאפים (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפה בריוש עם קרם פטיסייר
אחד המאפים הכי טעימים שתכינו - באחריות!
  • הכנת הבצק:
  • 1 לערבב בקערת המיקסר את החלב, הסוכר והשמרים, ולהמתין כ- 3 דקות.
  • 2 להוסיף את הביצים, תמצית הוניל וגרידת הלימון, ולערבב.
  • 3 להוסיף את הקמח וללוש כ- 3 דקות.
  • 4 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש כדקה נוספת.
  • 5 להוסיף את החמאה הרכה וללוש כ- 5 דקות נוספות עד שכל החמאה נטמעת בבצק. אם יש צורך אז להפסיק את פעולת המיקסר, לאסוף את החמאה מהצדדים ולהמשיך ללוש עד שהבצק חלק.
  • 6 להוציא את הבצק מהקערה, למרוח מעט חמאה בקערה, להניח שוב את הבצק, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח כשעתיים (כן, אפילו כשחם מדובר על בצק שלא תופח מהר, בחורף אפילו יש צורך ב- 3-4 שעות).
  • הכנת קרם הפטיסייר:
  • 1 לטרוף עם מטרפה ידנית בקערה את החלמונים והסוכר, להוסיף את תמצית הוניל, גרידת הלימון, הקורנפלור וכף החלב, ולהמשיך לטרוף עד לקבלת קרם חלק.
  • 2 להביא לרתיחה את 250 מ"ל החלב, להסיר מהאש ולמזוג על תערובת החלמונים. לערבב היטב, להחזיר לאש ותוך כדי ערבוב מתמיד (חשוב מאוד, אחרת הקרם יידבק לכם לסיר ויישרף בתחתית) להביא לרתיחה עד שנוצרות בועות (זה לוקח כמה דקות).
  • 3 להסיר מהאש, לכסות בניילון נצמד שייגע בקרם כדי שלא ייווצר קרום, לקרר לטמפרטורת החדר ולאחר מכן להניח במקרר.
  • הרכבת המאפים:
  • 1 להוריד את הבצק על שיש מקומח, לפתוח מעט עם היד, לכסות ולהמתין במשך כ- 10 דקות.
  • 2 לרדד מעט את הבצק לגודל של 30x40 ס"מ לערך (מעט, אחרי הרידוד הבצק צריך להיות עבה ולא דק). ליישר לשוליים ישרים עם סכין או גלגלת.
  • 3 לחצות את הבצק לחצי וכל חצי ל- 9 מלבנים.
  • 4 לחרוץ פס באמצע כל מלבן בצק ואז להכניס צד אחד לחור שיצרנו ולגלגל.
  • 5 להניח על נייר אפייה בתבנית אפייה במרווחים, לכסות בניילון רופף ולהתפיח במשך כשעה.
  • 6 להוציא את קרם הפטיסייר מהמקרר, לערבב היטב, להעביר לשק זילוף ללא צנטר ולמלא את החור שיצרנו במאפה עם פס מקרם הפטיסייר.
  • 7 להבריש כל מאפה בחלמון הטרוף עם כף חלב.
  • 8 לאפות בחום של 170 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד להזהבה (אני אפיתי בטורבו, תלוי בסוג התנור).
  • 9 לפדר באבקת סוכר לפי הטעם ולהגיש.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 12.3% 12.4% 75.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב