דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הדונאטס)

  • הבצק
  • קמח כוסמין - 340 גרם
    2.75 כוסות (או קמח רגיל)
  • סוכר - 50 גרם
    1/4 כוס
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • שמרים יבשים - 7 גרם
    2.5 כפיות
  • חלב - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    חמים בטמפרטורת החדר
  • ביצה - Large
  • חמאה - 35 גרם
    רכה
  • למריחה מעל הדונאטס
  • חמאה - 50 גרם
    מומסת
  • לציפוי השוקולד
  • שוקולד חלב - אריזת נייר (100 גרם)
    אפשר גם שוקולד מריר או לבן
  • שמן קנולה - כפית (5 מ"ל)
  • לציפוי הסוכר והקינמון
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
דונאטס אפוי מושלם
דונאטס אמריקאי שכולם אוהבים
  • 1 לערבב את השמרים עם החלב החמים ומעט מהסוכר עד להמסת השמרים.
  • 2 לערבב בקערת המיקסר את הקמח ביחד עם יתרת הסוכר והמלח, להוסיף את החלב עם השמרים המומסים והביצה, ולהתחיל ללוש.
  • 3 כשהבצק מתגבש להוסיף את החמאה הרכה ולהמשיך ללוש כ- 10 דקות נוספות. לכסות במגבת מטבח ולהתפיח כשעתיים עד להכפלת הנפח - עדיף לילה שלם במקרר.
  • 4 להעביר את הבצק אל משטח מקומח ולרדד אותו לעובי של כ- 2 ס"מ. לקרוץ בעזרת כוס את צורת הדונאטס, וכך גם את החור הפנימי (אפשר להשתמש בצנתר זילוף או כוסית קטנה).
  • 5 לסדר את הדונאטס בתבנית המרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן או בתבנית דונאטס ייעודית ומשומנת היטב. לכסות במגבת מטבח ולהתפיח שוב עד להכפלת הנפח. בינתיים, לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 6 להבריש בעדינות (חשוב לא לפגוע בתפיחת הבצק) את הדונאטס בחמאה מומסת, ולאפות בתנור החם כ- 15 דקות או עד להזהבה (להיזהר מאפיית יתר). בינתיים - לעבור להכנת הציפוי...
  • 7 ציפוי שוקולד: להמיס את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, לערבב כמה פעמים עד להמסת השוקולד. להוסיף את השמן ולערבב שוב. לטבול את הדונאטס לשנייה בשוקולד, לתת לשוקולד העודף לנזול חזרה לכלי ולקשט איך שאוהבים.
  • 8 ציפוי סוכר וקינמון: לערבב ביחד את הסוכר והקינמון ולטבול את הדונאטס החמים ישר כשהם יוצאים מהתנור. במידה וסוכר הקינמון לא נדבק בצורה טובה - למרוח עוד מעט חמאה מומסת.
  • 9 מתקבלים דונאטס אפויים מושלמים!
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

הערך התזונתי לא כולל את הקישוטים השונים שבוחרים להוסיף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 19.5% 10.9% 64.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב