דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 58 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקובות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קובה בורגול מטוגנת עם בשר טחון
אחת הקובות העיראקיות הטעימות
  • 1 לנקות ולברור היטב את הבורגול, להשרות בקערה בכמות מים שתכסה אותו למשך כחצי שעה עד שעה עד לספיגת המים.
  • 2 להעביר למסננת, לשטוף מספר פעמים ולסחוט ידנית בכמויות קטנות את שאריות המים.
  • 3 להוסיף לבורגול את שאר המצרכים מלבד המים, ללוש היטב תוך כדי הוספת המים הפושרים עד לקבלת תערובת אחידה. לבדוק שהתערובת נוחה לעיבוד ולא מתפוררת, ולהניח בקערה מכוסה כשעה להתמצקות הבצק.
  • 4 לטגן את הבצל במחבת, כשמתחיל להזהיב להוסיף את הבשר הטחון ושאר התבלינים. לערבב עם כף עץ מדי פעם ולהמשיך לטגן עד להשחמה יפה מכל הצדדים. במחבת נפרדת לטגן את הצנוברים עד להזהבה, ולהוסיף לתערובת המילוי. לנקז את כל עודפי הנוזלים ולהניח לתערובת המילוי להתקרר.
  • 5 ליצור מתערובת הבצק כדורים בקוטר של כ- 2 ס"מ. לאחוז כל כדור ביד אחת, ובעזרת זרת היד השנייה ליצור גומה בצורת אצבעון. לעבד את המעטפת שנוצרה (היא צריכה להיות דקה, יציבה, דביקה ואחידה).
  • 6 למלא כל מעטפת במילוי הבשר, לסגור בזהירות בשתי קצוות הקובה וליצור צורה של "זנב".
  • 7 לטגן את הקובות במחבת עם שמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב חום (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן).
  • 8 להניח בצלחת על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב יכול להוסיף פטרוזיליה למילוי הבשר.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בקובות לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 17.4% 18.6% 54.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב