דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

  • הלביבות
  • בטטה - יחידה גדולה (596 גרם)
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
    שתתקבל כמות השווה לבטטה
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • ביצה - Large
    אורגנית
  • קמח חיטה מלא - כף שטוחה (12 גרם)
    או מכוסמין מלא
  • השמן לטיגון
  • שמן זרעי ענבים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    ראו מידע נוסף

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דרניקי - לביבות בטטה ותפוחי אדמה
לביבות טעימות שכולם אוהבים
  • 1 לגרד את הבטטה ותפוחי האדמה בפומפייה עבה. ניתן לשחק עם היחס בין הבטטה לתפוחי האדמה.
  • 2 לסנן את הנוזלים ולייבש מעט את הירקות המגורדים, להוסיף את המלח, הביצה האורגנית והקמח, ולערבב היטב.
  • 3 לשמן את המחבת (עדיף לעשות שימוש בשמן בריא כמו שמן דלעת, שמן אבוקדו, שמן זרעי ענבים, שמן אגוזי לוז וכדומה), ולחמם היטב.
  • 4 לטגן את הדרניקי על אש בינונית משני הצדדים עד להשחמה. מתקבלות לביבות טעימות מאוד שמתאימות גם לחנוכה!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: פומפייה (מגרדת).

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. ייתכן שימוש בכמות רבה יותר של שמן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 20.3% 8% 64.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב