דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דרניקי - לביבות בטטה ותפוחי אדמה
דרניקי - לביבות בטטה ותפוחי אדמה
לביבות טעימות שכולם אוהבים

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 50 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

  • הלביבות
  • בטטה - יחידה גדולה (596 גרם)
  • תפוח אדמה - 3 יחידה בינונית - סה"כ (507 גרם)
    שתתקבל כמות השווה לבטטה
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • ביצה - Large
    אורגנית
  • קמח חיטה מלא - כף שטוחה (12 גרם)
    או מכוסמין מלא
  • השמן לטיגון
  • שמן זרעי ענבים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    ראו מידע נוסף
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לגרד את הבטטה ותפוחי האדמה בפומפייה עבה. ניתן לשחק עם היחס בין הבטטה לתפוחי האדמה.
  • 2 לסנן את הנוזלים ולייבש מעט את הירקות המגורדים, להוסיף את המלח, הביצה האורגנית והקמח, ולערבב היטב.
  • 3 לשמן את המחבת (עדיף לעשות שימוש בשמן בריא כמו שמן דלעת, שמן אבוקדו, שמן זרעי ענבים, שמן אגוזי לוז וכדומה), ולחמם היטב.
  • 4 לטגן את הדרניקי על אש בינונית משני הצדדים עד להשחמה. מתקבלות לביבות טעימות מאוד שמתאימות גם לחנוכה!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: פומפייה (מגרדת).

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. ייתכן שימוש בכמות רבה יותר של שמן.

- פרסומת -

המתכון באדיבות הודליה כצמן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)62125
חלבונים (גרם)1.08 2.16
פחמימות917
מתוכן סוכרים (גרם)1.55 3.11
שומנים (גרם)2.72 5.47
מתוכם שומן רווי (גרם)0.33 0.66
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)10.12 20.32
נתרן (מ"ג)46.392.97
סיבים תזונתיים (גרם)1 2.02
מים (גרם)36.8974.07
ויטמין A (מק"ג)191.97385.49
ויטמין B (מ"ג)0.851.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.40.8
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.57
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.539.1
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.05
ויטמין C (מ"ג)4.559.14
ויטמין D (מק"ג)0.060.11
ויטמין E (מ"ג)0.951.9
ויטמין K (מק"ג)0.931.88
סידן (מ"ג)9.619.29
ברזל (מ"ג)0.280.57
מגנזיום (מ"ג)8.6717.42
זרחן (מ"ג)21.1342.42
אבץ (מ"ג)0.140.28
אשלגן (מ"ג)125.11251.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.753.52
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.733.48
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.490.98
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.470.95

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 20.3% 8% 64.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?