דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (כ- 20 לביבות בטטה וגבינה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 קולפים את הבטטות ותפוח האדמה וחותכים לקוביות קטנות.
  • 2 מחממים במיקרוגל (בכלי אטום על עוצמה מרבית ל- 10 דקות) או בתנור (עטופים בנייר כסף לכחצי שעה) עד לריכוך כמעט מלא.
  • 3 מוציאים ומועכים (בעזרת מועך תפוח אדמה) לפירה גס.
  • 4 מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות. את הבצל מטגנים בשמן עד להזהבה קלה. מערבבים את כל המצרכים היטב.
  • 5 בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים בכל פעם כף מהתערובת, עם רווחים בין לביבה ללביבה. אופים כ- 20 דקות.
  • 6 מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים מעט ומפרידים בזהירות את לביבות הבטטה מהתבנית. מגישים חם.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר כ- 5 דקות לפני סוף האפייה כפית פרמז`ן מגוררת על כל לביבה. ניתן לגוון עם הגבינות לפי הטעם. אם רוצים להפוף ליותר דיאטטי אפשר לוותר על הגבינות או להחליף בגבינות דלות שומן.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)76 קלוריות88 קלוריות
חלבונים2.5 גרם2.9 גרם
פחמימות14 גרם16 גרם
מתוכן סוכרים3.9 גרם4.5 גרם
שומנים1.2 גרם1.4 גרם
מתוכם שומן רווי389.4 מ"ג453.4 מ"ג
מתוכם שומן טראנס2.6 מ"ג3 מ"ג
כולסטרול26 מ"ג30.2 מ"ג
נתרן211.7 מ"ג246.5 מ"ג
סיבים תזונתיים1.7 גרם2 גרם
מים65.2 גרם76 גרם
ויטמין A482 מק"ג561.2 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)1.2 מ"ג1.4 מ"ג
ויטמין B148 מק"ג55.9 מק"ג
ויטמין B262.8 מק"ג73.1 מק"ג
ויטמין B3460.5 מק"ג536.1 מק"ג
ויטמין B5506.5 מק"ג589.6 מק"ג
ויטמין B6143.8 מק"ג167.5 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B99.2 מק"ג10.7 מק"ג
ויטמין B120.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין C9.7 מ"ג11.3 מ"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין E640 מק"ג745.1 מק"ג
ויטמין K9.5 מק"ג11.1 מק"ג
סידן31.5 מ"ג36.7 מ"ג
ברזל625.3 מק"ג727.9 מק"ג
מגנזיום14.8 מ"ג17.3 מ"ג
זרחן39.2 מ"ג45.7 מ"ג
אבץ250.4 מק"ג291.4 מק"ג
אשלגן192.7 מ"ג224.3 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות175.1 מ"ג203.9 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 34.4 מ"ג5.1 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6149.8 מ"ג174.3 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות252.1 מ"ג293.5 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 9235.2 מ"ג273.8 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 6.3% 12.7% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מעדן לאוהבי הבטטה
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪

מה דעתך?