דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות בטטה לצד לביבות תפו"א, צילום: דניאל לילה

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 31 גרם למנה\יחידה (כ- 50 לביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 יש לשטוף היטב את הבטטות ולהניחם בתבנית אפייה. לאפות את הבטטות בתנור בחום של 150 מעלות כ- 40 דקות. לצנן ולקלוף. ניתן להעבירם למסננת להוצאת שאריות הנוזלים ולקירור מלא.
  • 2 בכלי נפרד למעוך את הבטטות למחית חלקה, להוסיף את כל יתרת החומרים (חוץ מהשמן כמובן).
  • 3 לחמם מחבת עם שמן וליצור לביבות בעזרת 2 כפות או שק זילוף. יש לטגן את לביבות הבטטה כ- 3 דקות מכל צד ולהגיש חם. מומלץ להגיש על מצע רסק תפוחים וכדור גבינת שמנת.
  • 4 להתענג על לביבות בטטה נפלאות חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב בצלחת ההגשה כ- 2 סוגי לביבות - תפוח אדמה ובטטה. ללביבות תפוח האדמה יש להוסיף כ- 3 ביצים ורק 120 גרם קמח, יש להוסיף צרור פטרוזיליה קצוצה ופשוט להמשיך את אותו אופן הכנה עד לשלב הטיגון. בצלחת ההגשה ניתן לשלב מפירות העונה חתוכים כגון מנגו, אננס וכו`.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. הערך התזונתי כולל רק את לביבות הבטטה ולא את לביבות תפוח האדמה, רסק התפוחים או גבינת השמנת.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)75245
חלבונים (גרם)1 3.28
פחמימות (גרם)724
מתוכן סוכרים (גרם)1.3 4.25
שומנים (גרם)4.65 15.18
מתוכם שומן רווי (גרם)0.34 1.1
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)5.06 16.52
נתרן (מ"ג)28.6493.53
סיבים תזונתיים (גרם)0.66 2.16
מים (גרם)16.252.9
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)194.38634.81
ויטמין B (מ"ג)0.611.98
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.30.97
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.846.01
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.04
ויטמין C (מ"ג)3.9212.81
ויטמין D (מק"ג)0.030.09
ויטמין E (מ"ג)0.160.51
ויטמין K (מק"ג)0.481.57
סידן (מ"ג)8.4127.48
ברזל (מ"ג)0.160.54
מגנזיום (מ"ג)5.5818.23
זרחן (מ"ג)13.5144.12
אבץ (מ"ג)0.080.27
אשלגן (מ"ג)97.01316.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.16
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 33.9% 7.3% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.