דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 31 גרם למנה\יחידה (כ- 50 לביבות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות בטטה
לביבות בטטה לצד לביבות תפו"א, צילום: דניאל לילה
  • 1 יש לשטוף היטב את הבטטות ולהניחם בתבנית אפייה. לאפות את הבטטות בתנור בחום של 150 מעלות כ- 40 דקות. לצנן ולקלוף. ניתן להעבירם למסננת להוצאת שאריות הנוזלים ולקירור מלא.
  • 2 בכלי נפרד למעוך את הבטטות למחית חלקה, להוסיף את כל יתרת החומרים (חוץ מהשמן כמובן).
  • 3 לחמם מחבת עם שמן וליצור לביבות בעזרת 2 כפות או שק זילוף. יש לטגן את לביבות הבטטה כ- 3 דקות מכל צד ולהגיש חם. מומלץ להגיש על מצע רסק תפוחים וכדור גבינת שמנת.
  • 4 להתענג על לביבות בטטה נפלאות חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשלב בצלחת ההגשה כ- 2 סוגי לביבות - תפוח אדמה ובטטה. ללביבות תפוח האדמה יש להוסיף כ- 3 ביצים ורק 120 גרם קמח, יש להוסיף צרור פטרוזיליה קצוצה ופשוט להמשיך את אותו אופן הכנה עד לשלב הטיגון. בצלחת ההגשה ניתן לשלב מפירות העונה חתוכים כגון מנגו, אננס וכו`.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. הערך התזונתי כולל רק את לביבות הבטטה ולא את לביבות תפוח האדמה, רסק התפוחים או גבינת השמנת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.8% 33.9% 7.3% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.55 (0.6 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב