מעדן לאוהבי הבטטה
1. קולפים את הבטטות ותפוח האדמה וחותכים לקוביות קטנות.
2. מחממים במיקרוגל (בכלי אטום על עוצמה מרבית ל- 10 דקות) או בתנור (עטופים בנייר כסף לכחצי שעה) עד לריכוך כמעט מלא.
3. מוציאים ומועכים (בעזרת מועך תפוח אדמה) לפירה גס.
4. מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות. את הבצל מטגנים בשמן עד להזהבה קלה. מערבבים את כל המצרכים היטב.
5. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים בכל פעם כף מהתערובת, עם רווחים בין לביבה ללביבה. אופים כ- 20 דקות.
6. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים מעט ומפרידים בזהירות את לביבות הבטטה מהתבנית. מגישים חם.
7. בתיאבון
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.