דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות דלעת, בטטה וגבינת פטה עם קמח מלא
לביבות דלעת, בטטה וגבינת פטה עם קמח מלא
לביבות דלעת, בטטה וגבינת פטה עם קמח מלא
לביבות חנוכה מקוריות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (כ- 21 לביבות דלעת)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 במעבד מזון או פומפיה מגרדים דק דלעת ובטטה וסוחטים היטב את הנוזלים. שוטפים וקוצצים דק כחצי צרור שמיר.
  • 2 בקערה מערבבים את הירקות הסחוטים, ביצה, תבלינים, שמיר קצוץ וקמח ומערבבים. מפוררים פנימה גבינת פטה ומערבבים שוב.
  • 3 מרטיבים את הידיים, יוצרים מעין קציצות שטוחות בגודל רצוי ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 30 דקות בלי להפוך, או 20 דקות על צד אחד ו- 10 דקות נוספות על הצד השני.
  • 5 מגישים מיד עם יוגורט לבן או שמנת חמוצה. אם נשאר - שומרים במקרר.
  • 6 הלביבות מוכנות - בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להחליף את השמיר בכל עשב תיבול אחר או להשמיט אותו לגמרי מהמתכון.
  • 2 אפשר להחליף את הפטה בגבינה בולגרית או ריקוטה.
  • 3 אם אתם מתעקשים, אפשר לטגן את הלביבות. רצוי לא בשמן עמוק.

ציוד נדרש: מעבד מזון או פומפיה.

הערך התזונתי לא כולל את היוגורט או את השמנת החמוצה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)48100
חלבונים (גרם)2.03 4.22
פחמימות (גרם)612
מתוכן סוכרים (גרם)1.58 3.28
שומנים (גרם)1.93 4
מתוכם שומן רווי (גרם)1.17 2.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)16.63 34.51
נתרן (מ"ג)173.38359.78
סיבים תזונתיים (גרם)0.7 1.44
מים (גרם)36.8776.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)211.57439.03
ויטמין B (מ"ג)0.741.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.21
ויטמין B3 (מ"ג)0.270.56
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.9118.49
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.3
ויטמין C (מ"ג)4.8210
ויטמין D (מק"ג)0.060.12
ויטמין E (מ"ג)0.340.71
ויטמין K (מק"ג)0.71.46
סידן (מ"ג)48.34100.32
ברזל (מ"ג)0.450.94
מגנזיום (מ"ג)7.6215.81
זרחן (מ"ג)41.4385.98
אבץ (מ"ג)0.330.69
אשלגן (מ"ג)100.81209.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.450.93
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.390.82

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 18.5% 19.5% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.