דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (כ- 21 לביבות דלעת)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לביבות דלעת, בטטה וגבינת פטה עם קמח מלא
לביבות חנוכה מקוריות
  • 1 במעבד מזון או פומפיה מגרדים דק דלעת ובטטה וסוחטים היטב את הנוזלים. שוטפים וקוצצים דק כחצי צרור שמיר.
  • 2 בקערה מערבבים את הירקות הסחוטים, ביצה, תבלינים, שמיר קצוץ וקמח ומערבבים. מפוררים פנימה גבינת פטה ומערבבים שוב.
  • 3 מרטיבים את הידיים, יוצרים מעין קציצות שטוחות בגודל רצוי ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
  • 4 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 30 דקות בלי להפוך, או 20 דקות על צד אחד ו- 10 דקות נוספות על הצד השני.
  • 5 מגישים מיד עם יוגורט לבן או שמנת חמוצה. אם נשאר - שומרים במקרר.
  • 6 הלביבות מוכנות - בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להחליף את השמיר בכל עשב תיבול אחר או להשמיט אותו לגמרי מהמתכון.
  • 2 אפשר להחליף את הפטה בגבינה בולגרית או ריקוטה.
  • 3 אם אתם מתעקשים, אפשר לטגן את הלביבות. רצוי לא בשמן עמוק.

ציוד נדרש: מעבד מזון או פומפיה.

הערך התזונתי לא כולל את היוגורט או את השמנת החמוצה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.7% 18.5% 19.5% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב