דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 525 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דג הנסיכה ברוטב מרוקאי
מנת דג ראשונה מומלצת
  • 1 לפרוס את הדג לפרוסות עבות, לחתוך את הפלפלים האדומים לרצועות עבות או לקוביות, לפרוס את העגבניות לריבועים ולפרוס את השום לאורך או לכתוש.
  • 2 לשטוף את הדגים במי ברז, להניח בקערה, למזוג מיץ לימון טרי על כל נתחי הדגים, להשהות כחצי שעה ולסנן.
  • 3 לטגן בסיר סוטאז` רחב את הפלפלים האדומים בשמן למשך כ- 5 דקות, להוסיף את העגבניות ולערבב.
  • 4 לפזר את הכוסברה הקצוצה ושיני השום, ולסדר את הדגים מסביב לסיר.
  • 5 לתבל בפפריקה, כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק ומלח, להוסיף כוס מים חמים, לנדנד את הסיר בזהירות מצד לצד ולהרטיב את הדגים ברוטב באמצעות כף.
  • 6 להביא לרתיחה (סיר מכוסה) ולאחר מכן להנמיך את האש ולהמשיך לבשל ללא מכסה על אש קטנה למשך כ- 35-40 דקות עד לצימצום הרוטב.
  • 7 להגיש לצד חלה ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. ניתן לוותר על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 15.2% 60.9% 20.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב