דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפינס)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מאפינס בננה ושוקולד
מאפינס בננה-שוקולד שכולם אוהבים, צילום: שרון אונגר
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנג`טים מנייר (לא חובה, אני משתמש בתבנית יציקה מעולה מברזל ואני לא צריך לשמן אותה אפילו. אפשר לשמן עם חמאה או שמן, ואם התבנית שלכם לא כל כך טובה אז אפשר להיעזר במנג`טים).
  • 2 מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים מלבד השוקולד צ`יפס עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 מוסיפים כמעט את כל השוקולד צ`יפס (משאירים חלק לקישוט), מקפלים אותו בעדינות אל תוך התערובת עד לפיזור אחיד.
  • 4 יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית המאפינס, ממלאים כמעט עד הסוף ומפזרים מעט שוקולד צ`יפס למעלה.
  • 5 אופים את המאפינס במשך כ- 15-20 דקות עד שהם תפוחים וזהובים. מתקבל מאפינס בננה ושוקולד קל להכנה ופשוט טעים!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 12 שקעים למאפינס.

ניתן להכין בגרסא בריאה יותר: במקום 1/2 כוס סוכר דמררה להוסיף רק 1/4 כוס ולשלב עוד 1/4 כוס סילאן טהור, את השמן להחליף בשמן קוקוס, את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא ואת השוקולד צ`יפס באגוזי פקאן קצוצים גס.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 16.4% 7% 75.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב