דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפינס בננה-שוקולד שכולם אוהבים, צילום: שרון אונגר

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפינס)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנג`טים מנייר (לא חובה, אני משתמש בתבנית יציקה מעולה מברזל ואני לא צריך לשמן אותה אפילו. אפשר לשמן עם חמאה או שמן, ואם התבנית שלכם לא כל כך טובה אז אפשר להיעזר במנג`טים).
  • 2 מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים מלבד השוקולד צ`יפס עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 מוסיפים כמעט את כל השוקולד צ`יפס (משאירים חלק לקישוט), מקפלים אותו בעדינות אל תוך התערובת עד לפיזור אחיד.
  • 4 יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית המאפינס, ממלאים כמעט עד הסוף ומפזרים מעט שוקולד צ`יפס למעלה.
  • 5 אופים את המאפינס במשך כ- 15-20 דקות עד שהם תפוחים וזהובים. מתקבל מאפינס בננה ושוקולד קל להכנה ופשוט טעים!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 12 שקעים למאפינס.

ניתן להכין בגרסא בריאה יותר: במקום 1/2 כוס סוכר דמררה להוסיף רק 1/4 כוס ולשלב עוד 1/4 כוס סילאן טהור, את השמן להחליף בשמן קוקוס, את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא ואת השוקולד צ`יפס באגוזי פקאן קצוצים גס.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של רותם צוצו

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)216273
חלבונים (גרם)3.21 4.06
פחמימות (גרם)3544
מתוכן סוכרים (גרם)3.16 4
שומנים (גרם)7.52 9.51
מתוכם שומן רווי (גרם)2.01 2.54
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)21.08 26.66
נתרן (מ"ג)206.91261.63
סיבים תזונתיים (גרם)0.66 0.83
מים (גרם)28.4435.96
ויטמין A (מק"ג)9.8212.42
ויטמין B (מ"ג)0.510.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.22
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.719.75
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.06
ויטמין C (מ"ג)2.22.78
ויטמין D (מק"ג)0.120.15
ויטמין E (מ"ג)0.080.11
ויטמין K (מק"ג)0.140.18
סידן (מ"ג)4.675.91
ברזל (מ"ג)0.170.21
מגנזיום (מ"ג)7.69.61
זרחן (מ"ג)16.821.24
אבץ (מ"ג)0.110.14
אשלגן (מ"ג)98.85124.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.220.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.20.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 16.4% 7% 75.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.