סיר מרוקאי קלאסי
1. לטגן את העוף בשמן משני הצדדים (חשוב לטגן עם העור כדי לא לייבש את העוף) ולהניח בצד.
2. לחמם שמן בסיר סוטאז` רחב ולטגן את הבצל והכרפס (סלרי, להשאיר מעט עלים להמשך) יחד עם 1/4 כפית כורכום עד להזהבה (תהליך שנועד לפתוח את הטעמים).
3. להוסיף את האפונה וטיפונת מים, ולהביא לרתיחה. לאחר בעבוע להוסיף את העוף המטוגן ולאחר מכן את כל התבלינים וכחצי כוס מים (כוס חד פעמית לשתייה קרה).
4. להרטיב את העוף עם הרוטב, לפזר מעט עלי סלרי לטעם, להנמיך את הלהבה ולבשל כחצי שעה עד שהכרפס רך. להגיש חם על מצע אורז!
5. בתיאבון
במתכון כתוב בירכי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בירכי עוף רגילים. ניתן לעשות שימוש בכל חלקי עוף שרוצים: ירכיים, שוקיים, כרעיים שלמות, קוקטייל, פרגיות וכדומה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.