מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 299 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
סיר מרוקאי קלאסי
- 1 לטגן את העוף בשמן משני הצדדים (חשוב לטגן עם העור כדי לא לייבש את העוף) ולהניח בצד.
- 2 לחמם שמן בסיר סוטאז` רחב ולטגן את הבצל והכרפס (סלרי, להשאיר מעט עלים להמשך) יחד עם 1/4 כפית כורכום עד להזהבה (תהליך שנועד לפתוח את הטעמים).
- 3 להוסיף את האפונה וטיפונת מים, ולהביא לרתיחה. לאחר בעבוע להוסיף את העוף המטוגן ולאחר מכן את כל התבלינים וכחצי כוס מים (כוס חד פעמית לשתייה קרה).
- 4 להרטיב את העוף עם הרוטב, לפזר מעט עלי סלרי לטעם, להנמיך את הלהבה ולבשל כחצי שעה עד שהכרפס רך. להגיש חם על מצע אורז!
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.
במתכון כתוב בירכי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בירכי עוף רגילים. ניתן לעשות שימוש בכל חלקי עוף שרוצים: ירכיים, שוקיים, כרעיים שלמות, קוקטייל, פרגיות וכדומה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.3% |
24% |
41.9% |
26.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב